Съчувствам на онези, за които политиката е цел в живота.

...
 
Съчувствам на онези, за които политиката е цел в живота.
Коментари Харесай

Владо Пенев: Съчувствам на онези, за които политиката е цел в живота

 

„ Съчувствам на тези, за които политиката е цел в живота. Горд съм, че взех решението да вляза в политиката преди време. Срещнах доста разнообразни хора, добих опит. “  Това сподели артистът Владимир Пенев.

Той описа повече за ролята си на поп Кръстьо във „ Великденско вино “, където прави забележителна роля.

„ Мисля, че поп Кръстьо е бил жертва на фалшив вест във време, в което не е можело да се позволи казуса “, сподели Пенев.

Пенев трансформира една от периферните, само че полемични фигури от българската история в жизнерадостен облик на човек, останал вечно белязан с дамгата на преломния исторически миг.

Неслизалата от сцената в продължение на 37 години пиеса „ Великденско вино “  е избрана за най-хубавата за миналия 20 век в професионалните ранглисти. Иман премия за драматургия на Втория народен обзор на камерните театрални постановки, 1981. Преведена е на немски език.

За ролята си на поп Кръстю Владо Пенев получи „ Икар “ и „ Аскеер “ – двете най-значими театрални награди у нас, които са удостоверение за големия му гений и съвсем недостижимите му актьорски благоприятни условия.

„ Съчувствам на тези, за които политиката е цел в живота “

Актьорът счита, че българите не сме по-различни от останалия свят.

„ Не знам какво ме направи подобен оптимист “, уточни той.

Пенев показа, че през предходната година се е пенсионирал, а в този момент към този момент е по-спокоен, тъй като няма чувството, че би трябвало наложително да прави някои неща.

Пенев сподели, че си е направил татуировка на 60-годишна възраст.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР